
Gulasz wołowy z warzywami




Proodukty potrzebne do przygotowania potrawy( porcja na 3 posiłki) :
– 300 g zmielonej wołowiny, udziec
– 100 g cebuli
– 5-7 sztuk suszonych pomidorów
– 100 g pory
– pęczek natki z pietruszki
– 3 łyżeczki papryki ostrej lub słodkiej
– 1 łyżeczka pieprzu
– 2 łyżeczki sosu sojowego
– 1 łyżeczka ziół prowansalskich
– 1 łyżeczka oliwy z oliwek
Sposób przyrządzenia:
Wstawiamy patelnię lub garnek na mały gaz aby się rozgrzał. Cebulę kroimy w półksiężyce, następnie wlewamy na rozgrzaną patelnię lub garnek łyżeczkę oliwy z oliwek i szklimy cebulę wraz z łyżeczką ziół prowansalskich. Gdy cebula się już zeszkli dodajemy zmieloną wołowinę. Por oraz suszone pomidory kroimy w plastry. Dodajemy najpierw suszone pomidory, tak aby mięso mogło ich smakiem przesiąknąć. Wrzucamy wcześniej skrojoną por i mieszamy. Na końcu przyprawiamy i dodajemy posiekaną natkę z pietruszki. Smacznego życzę.